Natuur

Natuur

Coen Vunderink
Henri Blommers
Tamar Yogev

20 januari t/m 15 februari 2024

Opening: 20 januari, 17:00 uur

Coen Vunderink, schilder
De schilderijen van Coen Vunderink reflecteren zijn spel met de kunstgeschiedenis, het toeval, het figuratieve, het abstracte en de techniek van vele eeuwen schilderkunst. In zijn meest recente serie schildert hij landschappen over oude abstracte schilderijen. Af en toe verschijnt nog ergens een fragment uit zijn oude werk. Zijn landschappen zijn geïnspireerd op plekken waar hij graag vist of wandelt. De natuur, het licht, de reflectie van het water en de stilte worden schilderij.

Coen Vunderink volgde zijn kunstopleiding aan Academie Minerva in Groningen en De Ateliers in Amsterdam. Zijn werk werd getoond bij o.a. Kunstverein Mischpoke e.V. in Mönchengladbach, W139 in Amsterdam, Paradise Row Gallery in Londen, De Ateliers in Amsterdam, Galerie Ron Mandos in Amsterdam, Raum Linksrechts in Hamburg, melkokaal Heerenveen en Museum Belvedère Heerenveen. Vunderink was meerdere keren, in 2007, 2012 en 2013 genomineerd voor de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst. In 2011 kreeg hij een Werkbijdrage Jong Talent van het Mondriaanfonds en in 2016 werd er een Werkbijdrage Bewezen Talent door het Mondriaanfonds toegekend. Werk van Vunderink is opgenomen in de collecties van Akzo-Nobel, Menzis, UMCG, Isala Klinieken, DELA, Museum Belvedère, en diverse particuliere collecties in binnen- en buitenland.

Henri Blommers, fotograaf
Henri Blommers is een experimentele beeldmaker die digitale en analoge beelden combineert met verschillende technieken. Voor, na of tijdens het ontwikkelen van film, phytogrammen, blauwdrukken en lumenprints, voegt hij botanische of chemische ingrediënten toe, passend bij het door hem gekozen thema. In zijn nieuwste werk stelt hij zijn foto’s, die de ongelooflijke schoonheid van de natuur tonen, bloot aan het gevaar dat de plantenwereld voortdurend loopt. Het gevaar komt in de vorm van verzilting, opwarming van de aarde, gif, industriële landbouw of van onze eigen dagelijkse omgang met de  natuur, zoals het gebruiken van zout en azijn in de tuin. In de tussenfases van de prints of direct op het negatief gebruikt Henri zout, azijn, kunstmest of glyfosaat. Zijn werk roept de vraag op hoe we de natuur zo makkelijk voor lief nemen. 

Henri Blommers is opgeleid als fotograaf aan de Fotoacademie Amsterdam. Daarna volgde hij verschillende masterclasses en deed hij een aantal residenties.  Zijn werk is zowel nationaal als internationaal geëxposeerd. Henri haalde de finale van de Lensculture Art awards in 2023 en won in 2022 de Denis Roussel award voor vernieuwingen in analoge fotografie.

Tamar Yogev, keramist
Tamar Yogev heeft een fascinatie voor textuur, kleur en patronen. Die fascinatie brengt zij tot uitdrukking in verschillende kleitechnieken. Voeding, met name groente, heeft altijd een essentiële rol gespeeld in haar leven. In haar keramiek onderzoekt ze  de relatie tussen groente, kunst en het menselijk leven. In haar The Veggie Collection, gebruikt zij weggegooide groenten, natuurlijke kleuren en materialen om een ode te brengen aan de voedingswaarde en gezondheidsvoordelen van groente.  Op haar nieuwste keramische vazen en objecten brengt ze met keukengerei natuurlijke texturen aan. Zo laat ze de natuur  terugkomen in het interieur.

Tamar Yogev is geboren in Roermond en groeide op in Israël. Ze studeerde in 2019 cum laude  af van Kunstacademie Minerva, richting Product Design. Daarvoor volgde ze een opleiding Textile Design aan het Shenkar College of Engineering and Design in Tel Aviv. Ze exposeerde sinds haar afstuderen veelvuldig in met name Nederland, Italië en Israël.