Greetje Mulder

Greetje Mulder

Tik Tak

9 november t/m 5 december

Opening: 9 november, 17:00 uur

Extra activiteiten

  • Greetje Mulder in de galerie: 16, 24 en 30 november van 13:00 tot 17:00
  • Kijken met Jaap: 15 november om 20:00 uur
02 In ‘t ootootje (2024, gemengde techniek op papier, 70 x 100 cm)

Jaren geleden zag Greetje Mulder de film Boyhood. Een prachtige film over het leven van Mason die opgroeit van een 6-jarig jongetje tot een 18-jarige die het huis verlaat om fotografie te studeren. De regisseur nam de tijd. Steeds wachtte hij tot de acteurs weer ouder waren. Het jongetje van 6 is dezelfde persoon als de bijna volwassene die op eigen benen staat. Het kind schemert nog altijd door de volwassene heen. 

Met dit thema voelt Mulder verwantschap. Ook haar werk beslaat een hele periode. Het spreekt haar aan om dingen te laten groeien en rijpen. Al tekenend zet ze herinneringen en beelden die haar ontroeren stil, als filmscènes uit haar geheugen. Direct en eerlijk toont ze in haar tekeningen haar beleving van het leven. Dat vraagt aandacht, concentratie en tijd. Dat laatste is  door confrontatie met haar eindigheid minder vanzelfsprekend. Ze beleeft tijd nu als langer en intenser.

Greetje Mulder (Lhee, 1958) studeerde in 1980 af aan de Sociale Academie en in 1992 aan Kunstacademie Minerva. Ze woont en heeft haar atelier in De Biotoop in Haren. Ze maakt tekeningen met (kleur-)potlood, grafiet, (kneed-)gum, inkt en oliekrijt. Daarnaast schrijft ze en maakt ze assemblages van gevonden, aandoenlijke dingen.